Náš příběh a současnost

Naše vize

Chceme být místem, kde najdete zdravé a chutné jídlo a inspiraci ke změně vašeho stravování.


Historie

My, Ondra a Lukáš, dva spolumajitelé a dlouholetí kamarádi, co se znají od základní školy, jsme po vysokoškolských studiích přemýšleli, co s načatým životem - být zaměstnanci bez jakékoli zodpovědnosti, nebo to risknout a stát se zaměstnavateli se všemi klady a zápory. Mladý věk a touha nejít s davem zvítězila. Prvotní nápad na koncept společnosti, jež by vyráběla a prodávala nejlepší sendviče, se zrodil velmi prozaicky - při jízdě na kole. Výšlap na kolech se protáhl a brainstorming pokračoval v malebné hospodě s výborným točeným pivem.

    Z cestování po světě jsme měli přehled o rozmanitém množství nejrůznějších konceptů rychlých občerstvení, o fungování nadnárodních fast foodů i malých rodinných podniků, které si vás získají poctivostí a srdcem na dlani. Kolem roku 2000 byl v Čechách tento druh podnikání stále ještě v plenkách, i když klasické fast foody sem již pronikly. Obor Quick Service Restaurant se přímo nabízel. Klíčové pro nás oba bylo vyslovení nahlas slova "sendvič". Shodně si rádi dopřáváme kvalitní, chutné a zdravé jídlo, tak proč se o něj nepodělit s ostatními, kterým záleží na tom, co jedí? Výsledkem byl nápad na výrobu nejlepších čerstvých sendvičů a salátů ve městě. Bonusem navíc nabídnout možnost zákazníkům si složení náplně sendviče určit sami. Počátky EXPRESS SANDWICH se začaly rýsovat. Prvotní receptury  a kombinace jsme testovali na příbuzenstvu, doma po večerech míchali ingredience na dresinky, omáčky a kořenící směsi a přemýšleli, jak nejlépe vystihnout název naší společnosti. Proč Express? Express má pro nás dva stěžejní významy, jež se shodují s mottem našeho podnikání. Express – rychlý a Express – vyjádřit se.

V roce 2001 jsme otevřeli první provozovnu Express Sandwich na pražských Vinohradech, která oslaví v červnu 2016 své 15. jubileum. Z nápadu výroby nejlepších sendvičů ve městě se pak také vylíhl nápad přidat k podnikání jedinečné cateringové služby. Tak vznikl název EXPRESS DELI Catering, který zahrnuje právě naše cateringové služby. A protože víme, že teplé jídlo dělá dobře tělu i duši, rozšířili jsme zkraje roku 2014 naši nabídku o polední bistro EXPRESS FOOD Anděl, jež se zaměřuje výhradně na teplé, rychlé a kvalitní obědy. Během 15 let jsme postupně otevřeli provozovny v Praze 5 na Andělu, OC Palladium v Praze 1 a jako poslední přibyla provozovna v Budějovická Business Centru na Praze 4. Zavřeli jsme pouze jedinou provozovnu – v pražských Letňanech.

Současnost

Od zahájení činnosti Express Sandwich si zakládáme na kvalitě, čerstvosti, rychlosti, profesionalitě personálu a příjemném prostředí provozoven. Proto všichni zaměstnanci a dodavatelé procházejí pečlivým školením a předvedením zásad uchovávání a skladování potravin, jejich zpracování a servírování. Již čtrnáctým rokem denně v šest hodin ráno kontrolujeme čerstvost a kvalitu zeleniny a ovoce, čehož zpracujeme ročně nad 40 tun. Preferujeme spolehlivé dlouhodobé dodavetele, jež jsou schopni dostát našim vysokým požadavkům, aniž by trpěla kvalita. Nespočetněkrát se nám stalo, že jsme museli vrátit kompletní závoz například ledového salátu, který nebyl křupavý. Pokud to nabídka umožňuje, upřednostňujeme místní produkci.


Jedním z našich stěžejních produktů je pečivo, které si nejen sami pečeme, ale také jej necháváme v našich provozovnách kynout. Trvalo několik let, než jsme naše světlé a tmavé bagety "vypilovali" do současné podoby. Naši zaměstnanci by mohli vyprávět, kolikrát jim nevykynulo těsto, překynuly formy....Několikrát denně se však line vábivá vůně právě upečeného pečiva z našich pekáren v jednotlivých provozovnách. Postupem času jsme rozšířili sortiment pečiva o pšeničné wrapy (kukuřičné se nám neosvědčily), minibagetky, italské ciabatty a focaccii a nově také o toastový chléb s vlákninou, lněnými a dýňovými semínky. V menu EXPRESS DELI Catering si kromě standardního pečiva můžete pochutnat i na listovém těstu v kanapkách nebo preclíkových minibagetkách.

Všechny náplně do sendvičů a salátů připravujeme denně čerstvé, u nás zbytky z předchozího dne nehledejte, stejně tak jako přepálený tuk a jakékoli smažené jídlo. Teplé náplně vaříme velmi šetrným způsobem – v konvektomatu. Díky tomu si maso i zelenina uchovávají nejen svou přirozenou chuť, ale především zdraví prospěšné vitamíny a minerály. Více se o konvektomatu dozvíte například zde http://cs.wikipedia.org/wiki/Konvektomat

Víme, že polévka je grunt. Máme ji rádi doma, tak proč ji nevařit i v Expressu? Vždyť kombinace polévky s pečivem a salátem je nejoblíbenější menu k obědu. Lehké, vyvážené a zdravé. Polévky od nás jsou bez vyjímky domácí. Umělá dochucovadla, barviva a aromata nepoužíváme ve svých domácích kuchyních, tak proč v práci ano? Tím, jak oblíbená je tomatová, která se vaří z čerstvých rajčat, olivového oleje, bazalky, soli a vody, tušíme, že jsme na správné cestě. Polévky vaříme podle ročního období - hutnější v zimě a lehčí v létě - a chutí vašich mlsných jazýčků. Naše aktuální nabídka menu se vždy skládá z variací zeleniny, pečiva, polévky a tak v Expressu nabízíme ideální a ve světě nejprodávanější kombinaci. Díky vyváženému poměru sacharidů, bílkovin a vlákniny jsou naše výrobky lehce stravitelné a zdravé. Tím zvyšují i vaši produktivitu nejen v odpoledních hodinách, ale v případě večeře vás rozhodně nebudou tlačit v žaludku před spánkem.



Reportáž Express Sandwich - Sendviče Praha Dne 24.1.12 o naší společnosti odvysílala ČT24 reportáž, podívejte se!

Jste zvědaví, čím je naše výroba tak výjimečná? Pak zavítejte do rubriky "Naše výroba".

Zajímalo by Vás, kdo všechno je v našem Express týmu? Navštivte rubriku "Express tým".

Potřebujete na nás kontakt? Najdete ho v rubrice "Kontakt".